Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε αν χάσουμε το κατοικίδιό μας
Φροντίδα
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε αν χάσουμε το κατοικίδιό μας
Αυξήστε τις πιθανότητες να βρεθεί ο μικρός το κατοικίδιό σας σε περίπτωση απώλειας.
Αν χάσατε το ζωάκι σας κινηθείτε άμεσα! Ζώα που έχουν μάθει να ζούν μέσα στο σπίτι κινδυνεύουν άμεσα αν ξαφνικά βρεθούν στο δρόμο!
Ακολουθήστε τα εξής βήματα:
-
Ζητήστε την βοήθεια των φίλων και της οικογενειάς σας για να ψάξουν στα σημεία που συνηθίζετε να πηγαίνετε βόλτα τον σκύλο σας (αν πρόκειται για σκύλο), ενημερώνοντας τους περαστικούς και τους γείτονες. Θα βοηθούσε αν είχαν στα χέρια τους και μια φωτογραφία του ζώου σας.
-
Εν τω μεταξύ δηλώστε την απώλεια ή κλοπή του ζώου σας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και επιμείνετε να καταχωρηθεί το συμβάν, ενημερώστε και για τον αριθμό microchip του ζώου σας.
-
Τυπώστε αφίσες με μια καλή φωτογραφία του ζώου σας και σημείωστε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας αλλά και κάποιο χαρακτηριστικό του που θα βοηθούσε στην αναγνώριση του. Μην παραλείπετε να αναφέρετε και τον αριθμό microchip. Τοποθετήστε τις αφίσες σε πολυσύχναστα μέρη όπως στάσεις συγκοινωνίας, supermarkets, σχολεία, πάρκα. Υπόδειγμα αφίσας εδώ.
-
Αν το ζώο σας είναι καταχωρημένο ειδοποιείστε και τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ (Τηλ. 210-52 02 901).
-
Ενημερώστε τον κτηνίατρο σας.
-
Ανεβάστε την αγγελία δωρεάν σας στα φιλόζωα sites και στις σχετικές ομάδες στο facebook. Δείτε μια λίστα με τέτοια σημεία εδώ. Αναδημοσιεύετε τις αγγελίες σας τακτικά και ζητήστε από τους φίλους σας να κοινοποιούν όσο συχνότερα γίνεται.Στείλτε την αγγελία σας σε περιοδικά και εφημερίδες.
-
Ενημερώστε το τοπικό Καταφύγιο Ζώων ή φιλοζωικές οργανώσεις.
-
Ψάξτε και στα albums φωτογραφιών με ζώα που έχουν βρεθεί και/ή ψάχνουν για υιοθεσία.
Δεν σταματάμε να ψάχνουμε! Με τα πόδια ή και με το αυτοκίνητο προσπαθούμε να καλύψουμε τις περιοχές που κυκλοφορούμε με τον σκύλο μας!
Όταν το κατοικίδιο μας βρεθεί, αποσύρουμε την αγγελία και ενημερώνουμε ότι έχει βρεθεί!
Να έχετε πάντα κρεμασμένη ταυτότητα στο κολλάρο του σκύλου ή της γάτας σας με τα όλα τα ισχύοντα στοιχεία επικοινωνίας, και μην αφαιρείτε το κολλάρο του ΠΟΤΕ ακόμα και αν βρίσκεται μέσα στο σπίτι ή τον κήπο. Για να είστε όμως και ακόμη περισσότερο σίγουροι, ΜΗΝ παραλείπετε να καταχωρείτε τα στοιχεία του με microchip στον κτηνίατρο (όπως ορίζει ο νόμος) και να ενημερώνετε όποτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας αλλάζουν.
Ένα ζώο με microchip έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί!
πηγή: http://www.pfo.gr