Οι ανάγκες μας

Η εθελοντική μας δράση αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερη πρόκληση καθώς τα αδέσποτα στους δρόμους είναι αμέτρητα και οι ανάγκες μας στην προσπάθειά μας να τα βοηθήσουμε είναι καθημερινές και είναι δύσκολο να καλυφθούν.
Ως άμεση προτεραιότητα έχουμε τη σίτιση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που αναλαμβάνουμε, επομένως είδη σίτισης και φροντίδας, όπως τα παρακάτω, μας είναι απαραίτητα:

 • τροφές για γάτες και σκύλους

 • άμμος

 • αντιπαρασιτικά προϊόντα

 • εμβόλια

 • καθαριστικά είδη

 • υποσέντονα

 • κουβέρτες και πετσέτες

 • παιχνίδια

Καθώς οι διαθέσιμοι εθελοντές για τις δραστηριότητές μας δεν επαρκούν, χρειαζόμαστε εθελοντές που θα μπορούσαν να αναλάβουν κάτι από τα παρακάτω:

 • Μεταφορές. Όποιος έχει αυτοκίνητο και μπορεί να βοηθήσει μεταφέροντας ζωάκια από και προς τον κτηνίατρο, αλλά και για φιλοξενία σε σπίτια εθελοντών ή πανσιόν, μπορεί να ας επικοινωνήσει μαζί μας.

 • Φιλοξενίες. Όποιος μπορεί να φιλοξενήσει ένα μικρό ή ενήλικο γατάκι ή σκυλάκι που είναι σε αναμονή για υιοθεσία θα μας βοηθήσει πολύ. Εννοείται ότι το διάστημα φιλοξενίας το επιλέγει ο ίδιος χωρίς δέσμευση. Χρειαζόμαστε επίσης άτομα για ολιγοήμερη φιλοξενία αδεσπότων μετά τη στείρωσή τους μέχρι την επανατοποθέτησή τους.

 • Παρουσία σε εκδηλώσεις και μπαζάρ. Το Αδεσποτολόγιο συμμετέχει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και διοργανώνει και το ίδιο events. Χρειάζονται εθελοντές που θα βοηθούν στην διαμόρφωση του χώρου ή θα παρίστανται κατά την εκδήλωση για την επικοινωνία με το κοινό.

 • Αυλές και ακάλυπτοι. Υπάρχουν πρώην αδέσποτα γατάκια που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σημείο που περισυλλέχθησαν αλλά μπορούν κάλλιστα να ζήσουν σε αυλή ή ακάλυπτο, σχετικά προστατευμένο. Αν έχετε να προτείνετε κάποιον τέτοιο καλό χώρο επανατοποθέτησης, επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Δημιουργία και συγκέντρωση αντικειμένων για πώληση στο Bazaar μας. Τα μπαζάρ αποτελούν μια από τις βασικότερες πηγές  εσόδων μας. Όποιος μπορεί να βοηθήσει στην διαδικασία  δημιουργίας ή συγκέντρωσης αντικειμένων για διάθεση στα μπαζάρ μπορεί να ας επικοινωνήσει μαζί μας.

 • Φυλλάδια και αφίσες.Μία από τις πιο σημαντικές μας δράσεις είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας όσο αναφορά στοπρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Η έλλειψη ενημέρωσης και η απουσία πρωτοβουλίας για την τήρηση των νόμων στη χώρα μας είναι τα βασικά σημεία στα οποία ενθαρρύνουμε τον συμπολίτη μας. Να έχει επίγνωση των νόμων και να αναλαμβάνει δράση. Σε αυτόν τον άξονα δημιουργούμε ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες. Και τα δύο χρήσιμα και αποτελεσματικά, όπως έχει αποδειχθεί. Μπορείτε να βρείτε το ενημερωτικό μας υλικό (που έχουμε ετοιμάσει) (για τις στειρώσεις, την υιοθεσία ενήλικων ζώων κ.λπ.). Kαθώς και ενημερωτικό υλικό και καμπάνιες άλλων φιλοζωικών ομάδων εδώ. Σας προτρέπουμε να τυπώσετε τα φυλλάδια και να τα μοιράσετε τα όπου νομίζετε ότι θα πιάσουν τόπο. Αν δεν έχετε την δυνατότητα να τυπώσετε, επικοινωνείστε μαζί μας ηλεκτρονικά ( email στο adespotakia@gmail.com) για να σας αποστείλουμε ταχυδρομικά το υλικό.

Mέλη του Σωματείου
Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας μας, να βοηθήσετε εθελοντικά ή να μας ενισχύσετε οικονομικά επικοινωνήστε μαζί μας στο adespotakia@gmail.com.
Η ετήσια συνδρομή για τα μέλη του σωματείου είναι 30 ευρώ τα οποία είναι πολύτιμα για να στηρίξουν τις δράσεις του σωματείου.
Αυτό που χρειαζόμαστε όμως είναι ενεργοί εθελοντές που θα προσφέρουν τον χρόνο τους στις δράσεις του σωματείου, είτε πρόκειται για ενημερωτικές εκδηλώσεις και μπαζάρ, είτε πρόκειται για δράσεις διάσωσης και σύλληψης αδεσπότων για στείρωση ή περίθαλψη

Τα προϊόντα μας

Ένας τρόπος να ενισχύσετε τη δράση μας και να μας βοηθήσετε να στειρώσουμε και να περιθάλψουμε ακόμα περισσότερα ζωάκια είναι η αγορά προϊόντων που είτε έχουμε δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό είτε μας έγιναν δωρεά.

Για αγορές και παραλαβή των προιόντων μας επικοινωνήστε μαζί μας στο adespotakia@gmail.com

Κούπες με το λογότυπό μας, διαθέσιμες με το σχέδιο σε δύο χρώματα, μωβ και κόκκινο.

Τιμή:
5.00€